#superior14team

Tag posts on Instagram

1.6k posts

Top Posts

💥It's ok if you fall down and lose your spark .💫 Just make sure that when you get back up , you rise like as the whole damn fire 💥😊😊
📷📸@_chusta_ 
#photoshot #photoshoot #fallseventimesstandupeight#twomonthswithoutpractice 😣😣😣#noquitting #letsdothisagain #icaniwill #fitnessaddict #fitnesslifestyle #mystile #bodyfitnessgirl #fitnessmodel #girlwithmuscles #strongisnewsexy 😊 #proteka #superior14team #gymaholic #gym #personaltrainer #gohardorgohome #💪💪😘

💥It's ok if you fall down and lose your spark .💫 Just make sure that when you get back up , you rise like as the whole damn fire 💥😊😊
📷📸@_chusta_
#photoshot #photoshoot #fallseventimesstandupeight #twomonthswithoutpractice 😣😣😣 #noquitting #letsdothisagain #icaniwill #fitnessaddict #fitnesslifestyle #mystile #bodyfitnessgirl #fitnessmodel #girlwithmuscles #strongisnewsexy 😊 #proteka #superior14team #gymaholic #gym #personaltrainer #gohardorgohome #💪💪😘

Hari minggu jer sunyi sepi kt gym 😕 btw korang dh try belum shake superiormass by Superior14 💪💪 Kalau belum jom pm cepat2 sementara stock masih ada 😉
Dm or terus whatsapp 011-29449160 (fauzantropin)
#fauzantropin #fr #frfitness #superior14 #superiormass #superior14team #shakeshake

Hari minggu jer sunyi sepi kt gym 😕 btw korang dh try belum shake superiormass by Superior14 💪💪 Kalau belum jom pm cepat2 sementara stock masih ada 😉
Dm or terus whatsapp 011-29449160 (fauzantropin)
#fauzantropin #fr #frfitness #superior14 #superiormass #superior14team #shakeshake

Bergambar dengan sifu and senior aku. Aku paling newbie. Tenggelam terus bergambar ngan dorg. 😢😢🙈
-
📸-@miesaiphotography
-
GYM- fantastic fitness
-
#teamsuperior14 #teamsuperiorjb #barberbuilder #jedsthemrbarbershop #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #BARBERBUILDER #BARBERJB #TEAMSUPERIOR14 #TEAMSUPERIORJB #SUPERIOR14TEAM

Bergambar dengan sifu and senior aku. Aku paling newbie. Tenggelam terus bergambar ngan dorg. 😢😢🙈
-
📸-@miesaiphotography
-
GYM- fantastic fitness
-
#teamsuperior14 #teamsuperiorjb #barberbuilder #jedsthemrbarbershop #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #BARBERBUILDER #BARBERJB #TEAMSUPERIOR14 #TEAMSUPERIORJB #SUPERIOR14TEAM

15 weeks out today. Still 251-252lbs upon waking, while constantly drying out! #prodebut #sanmarinopro #avufitness #superior14team

15 weeks out today. Still 251-252lbs upon waking, while constantly drying out! #prodebut #sanmarinopro #avufitness #superior14team

Most Recent

Ramai memilih superior mass untuk sizing kerana superiormass mengandungi 84gram protein, 1240 kalori dan testo booster matrix.

Sudah 6 tahun superior mass di Malaysia 🇲🇾 dan kini menjadi top seller mass gainer 🤩

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Ramai memilih superior mass untuk sizing kerana superiormass mengandungi 84gram protein, 1240 kalori dan testo booster matrix.

Sudah 6 tahun superior mass di Malaysia 🇲🇾 dan kini menjadi top seller mass gainer 🤩

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

1200 kalori, 84gram protein, Testo Booster dan Triple Creatine buatkan Superior Mass sangat powerful untuk tingkatkan mass otot dan berat badan.

Selebihnya korang perlu workout & makan, ambil superior mass untuk cepatkan lagi proses sizing otot korang 🔥🔥 #superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

1200 kalori, 84gram protein, Testo Booster dan Triple Creatine buatkan Superior Mass sangat powerful untuk tingkatkan mass otot dan berat badan.

Selebihnya korang perlu workout & makan, ambil superior mass untuk cepatkan lagi proses sizing otot korang 🔥🔥 #superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kalau nak sizing, Superior Mass sangat sesuai diambil semasa fasa sizing korang.

Jika combo dengan Creatine memang lagi padu ‼️ Guys, sekarang kami adakan promo superior mass cookies 🍪 Free Creatine Mega 1 box bernilai RM120.

Promosi ini sempena penghargaan kami buat pelanggan setia kami. Ia akan tamat pada hari jumaat ini.

So jangan lupa grab Superior Mass anda hari ini 😉 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kalau nak sizing, Superior Mass sangat sesuai diambil semasa fasa sizing korang.

Jika combo dengan Creatine memang lagi padu ‼️ Guys, sekarang kami adakan promo superior mass cookies 🍪 Free Creatine Mega 1 box bernilai RM120.

Promosi ini sempena penghargaan kami buat pelanggan setia kami. Ia akan tamat pada hari jumaat ini.

So jangan lupa grab Superior Mass anda hari ini 😉 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Superior Mass memang berbaloi ambil time sizing.

84g protein ditambah pula dengan Testo booster buatkan proses sizing korang lebih pantas.

Promosi sampai 7hb ini, beli superior mass cookies & cream 🍪 percuma Olimp Creatine Mega Caps 1 box bernilai RM120 untuk lebih extra size & strength ‼️ Oh ya, selain itu untuk 30 yang terawal akan diberi free shaker.

Apa tunggu lagi bro, peluang ini hanya sekali🔥🔥 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Superior Mass memang berbaloi ambil time sizing.

84g protein ditambah pula dengan Testo booster buatkan proses sizing korang lebih pantas.

Promosi sampai 7hb ini, beli superior mass cookies & cream 🍪 percuma Olimp Creatine Mega Caps 1 box bernilai RM120 untuk lebih extra size & strength ‼️ Oh ya, selain itu untuk 30 yang terawal akan diberi free shaker.

Apa tunggu lagi bro, peluang ini hanya sekali🔥🔥 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Superior Mass membantu anda untuk tambah berat badan dan saiz otot. 
4 scoop superior mass berikan anda 1240 kalori, 84g protein, dan ditambah pula dengan T-Booster berikan  kesan strength & saiz otot yang maksimum.

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Superior Mass membantu anda untuk tambah berat badan dan saiz otot.
4 scoop superior mass berikan anda 1240 kalori, 84g protein, dan ditambah pula dengan T-Booster berikan kesan strength & saiz otot yang maksimum.

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kepada mereka yang kurus, jangan berputus asa.. setiap masalah pasti ada jalan.

Kalori surplus adalah jawapan untuk anda, pengambilan kalori harus cukup jika ingin tambah berat badan.

Superior Mass dengan Testo Booster berikan anda lebih kesan peningkatan berat badan & saiz otot.

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kepada mereka yang kurus, jangan berputus asa.. setiap masalah pasti ada jalan.

Kalori surplus adalah jawapan untuk anda, pengambilan kalori harus cukup jika ingin tambah berat badan.

Superior Mass dengan Testo Booster berikan anda lebih kesan peningkatan berat badan & saiz otot.

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kalau Superior14 keluarkan Superior Mass Stick 2 Go ada yang berminat tak?

So korang yang baru-baru nak try superiormass atau selalu travel boleh try superiormass stick 2 go 😃 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kalau Superior14 keluarkan Superior Mass Stick 2 Go ada yang berminat tak?

So korang yang baru-baru nak try superiormass atau selalu travel boleh try superiormass stick 2 go 😃 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

No siempre estarás motivado, tienes que aprender a ser disciplinado...
.
.
.
Terminada la Navidad, ¿nos ponemos serios?💪🏽
@superior14.shop ➡️Aprovecha el 10% cn mi código en el link de mi bio⬅️
.
.
.
.
.
.
#superior14 #superior14team #superior14.shop #motivacion #selfie #fitness #trainlover #gymlover #healthylife #healthygirl #healthywomen #fitgirl #fitlife #fitlover #fitnessfood #fitnesswomen #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitnessbody #instagramfitness #fitnessinspiration #tbt #fitnesslife

No siempre estarás motivado, tienes que aprender a ser disciplinado...
.
.
.
Terminada la Navidad, ¿nos ponemos serios?💪🏽
@superior14.shop ➡️Aprovecha el 10% cn mi código en el link de mi bio⬅️
.
.
.
.
.
.
#superior14 #superior14team #superior14 .shop #motivacion #selfie #fitness #trainlover #gymlover #healthylife #healthygirl #healthywomen #fitgirl #fitlife #fitlover #fitnessfood #fitnesswomen #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitnessbody #instagramfitness #fitnessinspiration #tbt #fitnesslife

Bila perlu kita ambil whey protein?

Anda boleh ambil 30minit -1 jam selepas workout. Masa ini adalah waktu kritikal otot kita perlukan nutrient seperti Protein & Karbohidrat untuk di supply ke otot kita 😃 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Bila perlu kita ambil whey protein?

Anda boleh ambil 30minit -1 jam selepas workout. Masa ini adalah waktu kritikal otot kita perlukan nutrient seperti Protein & Karbohidrat untuk di supply ke otot kita 😃 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kondisi badan atok zali selepas competition. Kalau nak compare dengan IFBB Pro Athlete luar negara.., atok zali lebih kurang besar je dengan diaorang 😃

Duduk sebelah roelley winklaar, tak jauh beza pun.. #superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kondisi badan atok zali selepas competition. Kalau nak compare dengan IFBB Pro Athlete luar negara.., atok zali lebih kurang besar je dengan diaorang 😃

Duduk sebelah roelley winklaar, tak jauh beza pun.. #superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Setiap orang mempunyai target yang berbeza.

Tak salah untuk nampak lebih fit atau nampak bulking. Buat je apa yang anda suka janji anda happy. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Setiap orang mempunyai target yang berbeza.

Tak salah untuk nampak lebih fit atau nampak bulking. Buat je apa yang anda suka janji anda happy. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Admin lihat trend awal tahun ini banyak gym-gym mula tutup. Dahulu banyak gym buka macam cendawan.

Tapi akhir-akhir ini trend dah berubah, ramai pengusaha gym buka Mega Gym seperti luar negara yang lengkap dengan alat fitness & fasiliti yang lengkap.

Trend kali ini ramai yang buka kelas zumba, aerobic, yoga dan weight training dalam 1 gym.

Harap trend ini beri impak kepada rakyat malaysia untuk workout dan hidup lebih sihat 😃 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Admin lihat trend awal tahun ini banyak gym-gym mula tutup. Dahulu banyak gym buka macam cendawan.

Tapi akhir-akhir ini trend dah berubah, ramai pengusaha gym buka Mega Gym seperti luar negara yang lengkap dengan alat fitness & fasiliti yang lengkap.

Trend kali ini ramai yang buka kelas zumba, aerobic, yoga dan weight training dalam 1 gym.

Harap trend ini beri impak kepada rakyat malaysia untuk workout dan hidup lebih sihat 😃 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Trabajar duro te llevará a la cima, disfrutar del camino te llevará más lejos 🐶💜
.
.
Queda claro que a las dos nos encantan las proteínas de @superior14.shop ¿Quieres probarlas? Link en mi bio
➡️10% descuento: Lore10⬅️
.
.
.
.
.
.
.
.
#superior14 #superior14team #superior14shop #superior14supplements #pro6 #motivacion #selfie #fitness #trainlover #gymlover #healthylife #healthygirl #healthywomen #fitgirl #fitlife #fitlover #fitnessfood #fitnesswomen #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitnessbody #instagramfitness #fitnessinspiration #tbt #fitnesslife #yorkshire #yorkie #yorkielover #yorkiepuppy

Trabajar duro te llevará a la cima, disfrutar del camino te llevará más lejos 🐶💜
.
.
Queda claro que a las dos nos encantan las proteínas de @superior14.shop ¿Quieres probarlas? Link en mi bio
➡️10% descuento: Lore10⬅️
.
.
.
.
.
.
.
.
#superior14 #superior14team #superior14shop #superior14supplements #pro6 #motivacion #selfie #fitness #trainlover #gymlover #healthylife #healthygirl #healthywomen #fitgirl #fitlife #fitlover #fitnessfood #fitnesswomen #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitnessbody #instagramfitness #fitnessinspiration #tbt #fitnesslife #yorkshire #yorkie #yorkielover #yorkiepuppy

Enfocar el objetivo y no perderse en el camino✨

Gracias a @superior14.shop por confiar en mi. ¿Quieres conocer mejor la marca?
➡️10% descuento: Lore10⬅️
.
.
.
.
.
.
.
#superior14team #superior14 #motivacion #selfie #fitness #trainlover #gymlover #healthylife #healthygirl #healthywomen #fitgirl #fitlife #fitlover #fitnessfood #fitnesswomen #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitnessbody #instagramfitness #fitnessinspiration #tbt #fitnesslife

Enfocar el objetivo y no perderse en el camino✨

Gracias a @superior14.shop por confiar en mi. ¿Quieres conocer mejor la marca?
➡️10% descuento: Lore10⬅️
.
.
.
.
.
.
.
#superior14team #superior14 #motivacion #selfie #fitness #trainlover #gymlover #healthylife #healthygirl #healthywomen #fitgirl #fitlife #fitlover #fitnessfood #fitnesswomen #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitnessbody #instagramfitness #fitnessinspiration #tbt #fitnesslife

💈JED'S THE MR. BARBERSHOP 💈
-
J.T.M.B (SHORT FORM)
-

KAMI ADALAH "BARBERSHOP" PERTAMA DALAM MALAYSIA YANG MELABELKAN TRADEMARK "BARBER SADO"!! 💪💈
-
📍UPTOWN PANDAN JB.
-
6pm-2am (open daily)
-
#JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB
#BARBERSHOPJB #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #JEDSTHEMRBARBERSHOPPANDAN #JEDSTHEMRBARBERSHOPBBU #BARBERJB #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #EST2015

💈JED'S THE MR. BARBERSHOP 💈
-
J.T.M.B (SHORT FORM)
-

KAMI ADALAH "BARBERSHOP" PERTAMA DALAM MALAYSIA YANG MELABELKAN TRADEMARK "BARBER SADO"!! 💪💈
-
📍UPTOWN PANDAN JB.
-
6pm-2am (open daily)
-
#JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB
#BARBERSHOPJB #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #JEDSTHEMRBARBERSHOPPANDAN #JEDSTHEMRBARBERSHOPBBU #BARBERJB #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #EST2015

Kadang-kadang terasa frust kalau angkat beban sudah berbulan-bulan tapi berat dumbell dan barbell sama je tak ada improvement.Mungkin anda perlu tingkatkan strentgh & power.
Menurut fakta creatine mampu bantu anda meningkatkan power & strength anda sehingga 19.6%. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Kadang-kadang terasa frust kalau angkat beban sudah berbulan-bulan tapi berat dumbell dan barbell sama je tak ada improvement.Mungkin anda perlu tingkatkan strentgh & power.
Menurut fakta creatine mampu bantu anda meningkatkan power & strength anda sehingga 19.6%. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

💈JED'S THE MR. BARBERSHOP 💈
-
J.T.M.B (SHORT FORM)
-

KAMI ADALAH "BARBERSHOP" PERTAMA DALAM MALAYSIA YANG MELABELKAN TRADEMARK "BARBER SADO"!! 💪💈
-
📍UPTOWN PANDAN JB.
-
6pm-2am (open daily)
-
#JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB
#BARBERSHOPJB #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #JEDSTHEMRBARBERSHOPPANDAN #JEDSTHEMRBARBERSHOPBBU #BARBERJB #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #EST2015

💈JED'S THE MR. BARBERSHOP 💈
-
J.T.M.B (SHORT FORM)
-

KAMI ADALAH "BARBERSHOP" PERTAMA DALAM MALAYSIA YANG MELABELKAN TRADEMARK "BARBER SADO"!! 💪💈
-
📍UPTOWN PANDAN JB.
-
6pm-2am (open daily)
-
#JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB #JTMB
#BARBERSHOPJB #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #JEDSTHEMRBARBERSHOPPANDAN #JEDSTHEMRBARBERSHOPBBU #BARBERJB #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #EST2015

MASS GAINER PENTING?

Mass gainer tidak penting jika anda mempunyai berat badan yang ideal kerana mass gainer di cipta untuk mereka yang kurus ingin tambah berat badan dan saiz otot.

Setiap lelaki yang kurus pasti mengalami kesukaran untuk tambah berat badan mungkin kerana faktor genetik (ecthomorph) dan kadar metabolisme badan yang tinggi.

Hanya satu sahaja cara untuk tambah berat badan, iaitu "Kalori Surplus". Iaitu sebaik-baiknya 300 kalori lebih dari kalori maintenance harian anda.

Kadang-kadang faktor kurang selera makan, selalu skip sarapan, lunch, dinner buatkan proses bulking anda terbantut, walaupun anda selalu habiskan masa workout di gym.

Solusinya adalah pengambila Mass Gainer disamping mengawal pemakanan anda. 1 bulan jika anda berjaya ambil pemakanan dengan teratur bersama mass gainer pasti akan mendapat hasil.

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

MASS GAINER PENTING?

Mass gainer tidak penting jika anda mempunyai berat badan yang ideal kerana mass gainer di cipta untuk mereka yang kurus ingin tambah berat badan dan saiz otot.

Setiap lelaki yang kurus pasti mengalami kesukaran untuk tambah berat badan mungkin kerana faktor genetik (ecthomorph) dan kadar metabolisme badan yang tinggi.

Hanya satu sahaja cara untuk tambah berat badan, iaitu "Kalori Surplus". Iaitu sebaik-baiknya 300 kalori lebih dari kalori maintenance harian anda.

Kadang-kadang faktor kurang selera makan, selalu skip sarapan, lunch, dinner buatkan proses bulking anda terbantut, walaupun anda selalu habiskan masa workout di gym.

Solusinya adalah pengambila Mass Gainer disamping mengawal pemakanan anda. 1 bulan jika anda berjaya ambil pemakanan dengan teratur bersama mass gainer pasti akan mendapat hasil.

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Sakit badanlah main Gym nie ...! Memanglah main Gym sakit badan sebab otot kau tengah nak kembang, tengah nak membesar. Kalau tak sakit tu otot kau maintain tak kembang besar. Dah lama main gym nanti dah lali terus dengan sakit-sakit badan tu.

Tak percaya ? Tengok abg sado main gym dah berpuluh tahun steady je main berat...bukan bangun pagi tak sakit tu sakit gak tapi badan dah lali dengan sakit. Siapa ada kata “ tak sakit badan tak sedap plak badan rasa “ . Kira memang diaorg suka sakit badan pun.

Tapi kau, baru kene sakit 2inci dah malas pergi kerja alasan badan sakit sangat. Kata nak sado takkan lah sakit sikit pun dah mengeluh, lwan je, demam2 tu biasa sgt dh dgn geng gym nie. 
Nie Admin Share Sikit jelah tips kurangkan sakit badan, Kalau tak share admin tak tahu nak cakap apa 
1) Makan banyak sikit terutama makanan tinggi protein. Protein tu sumber recovery otot...protein dia proses recovery lebih lama sikit dari sumber lain.

2) Balik gym tidur bukan balik gym lepak, main game, tengok blue sampai pagi. Lepas tu badan tak ckup recovery mulalah menangis dlm facebook...time tidurlah segala nutrien dia serap baik punya dalam badan. 
3) Massage sikit badan tu, cari tukang urut yang pandai jangan tak pandai. Kalau tak pandai badan korang sakit sampai bila2. Bila dah massage , salur darah tu dpt alirkan darah dgn lancar dan mempertingktkan pemulihan otot. Massage juga dpt kurangkan stress pada otot. Sebaiknya buat dlm 2minggu sekali atau sebulan sekali dah ok.

4) Nie antara supplement utk recovery korang boleh ambil. Kalau rasa melantak tak ckup ambik je supplement nie spt Amino, Bcaa, Glutamine. 3 nie supplement korang kene ambil . Klu tak nak ambil bykkan mkn daging merah dan kekacang kerana sumber nutrien nie byk kt dalam daging merah dan kekacang.

#superior14

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Sakit badanlah main Gym nie ...! Memanglah main Gym sakit badan sebab otot kau tengah nak kembang, tengah nak membesar. Kalau tak sakit tu otot kau maintain tak kembang besar. Dah lama main gym nanti dah lali terus dengan sakit-sakit badan tu.

Tak percaya ? Tengok abg sado main gym dah berpuluh tahun steady je main berat...bukan bangun pagi tak sakit tu sakit gak tapi badan dah lali dengan sakit. Siapa ada kata “ tak sakit badan tak sedap plak badan rasa “ . Kira memang diaorg suka sakit badan pun.

Tapi kau, baru kene sakit 2inci dah malas pergi kerja alasan badan sakit sangat. Kata nak sado takkan lah sakit sikit pun dah mengeluh, lwan je, demam2 tu biasa sgt dh dgn geng gym nie.
Nie Admin Share Sikit jelah tips kurangkan sakit badan, Kalau tak share admin tak tahu nak cakap apa
1) Makan banyak sikit terutama makanan tinggi protein. Protein tu sumber recovery otot...protein dia proses recovery lebih lama sikit dari sumber lain.

2) Balik gym tidur bukan balik gym lepak, main game, tengok blue sampai pagi. Lepas tu badan tak ckup recovery mulalah menangis dlm facebook...time tidurlah segala nutrien dia serap baik punya dalam badan.
3) Massage sikit badan tu, cari tukang urut yang pandai jangan tak pandai. Kalau tak pandai badan korang sakit sampai bila2. Bila dah massage , salur darah tu dpt alirkan darah dgn lancar dan mempertingktkan pemulihan otot. Massage juga dpt kurangkan stress pada otot. Sebaiknya buat dlm 2minggu sekali atau sebulan sekali dah ok.

4) Nie antara supplement utk recovery korang boleh ambil. Kalau rasa melantak tak ckup ambik je supplement nie spt Amino, Bcaa, Glutamine. 3 nie supplement korang kene ambil . Klu tak nak ambil bykkan mkn daging merah dan kekacang kerana sumber nutrien nie byk kt dalam daging merah dan kekacang.

#superior14

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Main Gym Tapi Tak Cukup Tidur !

Giler apa main dah penat, badan dah penat tapi tidur plak fail. Habis gym lepak sejam sahlah tapi jenis kau bantai sampai 5 jam. Elok-elok nak azan subuh baru kau nak balik. 
Bila badan kau nak besar bro ?
Bila badan kau nak rest ?
Bila Otot kau nak recovery ?

Kalau korang nak tahu waktu tidur tulh badan kau akan rembes habis habisan Hormon Pembesaran ( GH : Growth Hormone ). Ya...Time tulah waktu terbaik badan kau nak serap segala jenis nutrien kau masuk. Dan disebabkan kau kurang tidurlah badn ku rembes Hormon Kortisol. Perghhh Hormon kortisol beb, tu hormon stress dan bila badna kau stress otot kau stress maka hasil kau sendiri tgk pun stress. 
Nie habis duit sebulan beratus tapi tidur tak cukup. Lepas tu cakap suppleMent tu tak bagus, last sekali malas terus gym terus give. Ayat paling best kau letak kt diri kau “ Aku insan yang lemah “

Lepas tu kau nampak org sado terus kau tembak “ alah pakai steroid bolehlah “. Habis kau igt dia pakai steroid xpayah cukup tidur dh boleh besar ? Maka disini lahirlah seorang haters yg dulunya mint buat badan tpi sbb sikap dan disiplin tahap cicak kau terus bertukr jadi hater sepanjang zaman.

Dan kau teruskan hidup dgn badan keping atau terlalu overdose perut tu. Gym ke laut sebab sikap kau sendiri. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Main Gym Tapi Tak Cukup Tidur !

Giler apa main dah penat, badan dah penat tapi tidur plak fail. Habis gym lepak sejam sahlah tapi jenis kau bantai sampai 5 jam. Elok-elok nak azan subuh baru kau nak balik.
Bila badan kau nak besar bro ?
Bila badan kau nak rest ?
Bila Otot kau nak recovery ?

Kalau korang nak tahu waktu tidur tulh badan kau akan rembes habis habisan Hormon Pembesaran ( GH : Growth Hormone ). Ya...Time tulah waktu terbaik badan kau nak serap segala jenis nutrien kau masuk. Dan disebabkan kau kurang tidurlah badn ku rembes Hormon Kortisol. Perghhh Hormon kortisol beb, tu hormon stress dan bila badna kau stress otot kau stress maka hasil kau sendiri tgk pun stress.
Nie habis duit sebulan beratus tapi tidur tak cukup. Lepas tu cakap suppleMent tu tak bagus, last sekali malas terus gym terus give. Ayat paling best kau letak kt diri kau “ Aku insan yang lemah “

Lepas tu kau nampak org sado terus kau tembak “ alah pakai steroid bolehlah “. Habis kau igt dia pakai steroid xpayah cukup tidur dh boleh besar ? Maka disini lahirlah seorang haters yg dulunya mint buat badan tpi sbb sikap dan disiplin tahap cicak kau terus bertukr jadi hater sepanjang zaman.

Dan kau teruskan hidup dgn badan keping atau terlalu overdose perut tu. Gym ke laut sebab sikap kau sendiri. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Adakah korang plan nak tambah  berat badan & saiz otot? ✅ 1 servings superiormass sehari bantu anda tambah berat badan dan saiz otot. ✅ Dengan gabungan Mass Gainer dan T-Booster buatkan mass gainer ini lebih efektif. ✅ Sesuai untuk korang yang gym atau bersukan yg susah tambah berat badan dan saiz otot. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Adakah korang plan nak tambah berat badan & saiz otot? ✅ 1 servings superiormass sehari bantu anda tambah berat badan dan saiz otot. ✅ Dengan gabungan Mass Gainer dan T-Booster buatkan mass gainer ini lebih efektif. ✅ Sesuai untuk korang yang gym atau bersukan yg susah tambah berat badan dan saiz otot. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Ramai yang memilih Superior Mass kerana kandungan protein lebih tinggi dari kebanyakan mass di luar sana.

Selain itu, T-Booster memastikan anda dapat gain muscle dan strength dgn lebih pantas. 
Berbaloi ke try Superior mass ? Bagi admin sangat berbaloi. 💯 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Ramai yang memilih Superior Mass kerana kandungan protein lebih tinggi dari kebanyakan mass di luar sana.

Selain itu, T-Booster memastikan anda dapat gain muscle dan strength dgn lebih pantas.
Berbaloi ke try Superior mass ? Bagi admin sangat berbaloi. 💯 .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Selamat pagi semua ! 😊😁😁 Hiking atau mendaki bukit/gunung bukanlah senaman tetapi satu aktiviti dan boleh dikategorikan sebagai aktiviti yang lasak dan boleh dijadikan sebgai latihan kardiovaskular juga.

Ramai yang buat badan ni takut nak kardio kata mereka kalau kardio ni otot akan kecut.

Otot tidak akan kecut sekiranya anda jaga intensity dan heartbeat anda

intensity dan hearbeat juga penting untuk mereka yang nak kurus kerana semakin tinggi kadar degupan jantung semakin banyak kalori yang dibakar dan akhir sekali akan memasuki zon pembakaran lemak iaitu fat burning zone.

Dan  bagi mereka yang takut otot kecut tu, paling penting anda perlu cukup makan iaitu dari segi pengambilan karbs, protein dan sebagainya. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Selamat pagi semua ! 😊😁😁 Hiking atau mendaki bukit/gunung bukanlah senaman tetapi satu aktiviti dan boleh dikategorikan sebagai aktiviti yang lasak dan boleh dijadikan sebgai latihan kardiovaskular juga.

Ramai yang buat badan ni takut nak kardio kata mereka kalau kardio ni otot akan kecut.

Otot tidak akan kecut sekiranya anda jaga intensity dan heartbeat anda

intensity dan hearbeat juga penting untuk mereka yang nak kurus kerana semakin tinggi kadar degupan jantung semakin banyak kalori yang dibakar dan akhir sekali akan memasuki zon pembakaran lemak iaitu fat burning zone.

Dan bagi mereka yang takut otot kecut tu, paling penting anda perlu cukup makan iaitu dari segi pengambilan karbs, protein dan sebagainya. .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Zaman sekarang ramai bro gym minat buat badan ala-ala fit, dah kurang yg nak saiz macam bodybuilder.

betul ke? 😃 .
#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Zaman sekarang ramai bro gym minat buat badan ala-ala fit, dah kurang yg nak saiz macam bodybuilder.

betul ke? 😃 .
#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

'I sweat iron,i bleed protein..this is not hobby,this is LIFE' #superior14supplements #superior14team #caseinprotein #wheyprotein

'I sweat iron,i bleed protein..this is not hobby,this is LIFE' #superior14supplements #superior14team #caseinprotein #wheyprotein

Dapatkan secara percuma shaker bernilai rm30 untuk setiap pembelian superiormass 4.5kg (10lbs) dan ke atas. 
Dapatkan segera. Limited stock .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Dapatkan secara percuma shaker bernilai rm30 untuk setiap pembelian superiormass 4.5kg (10lbs) dan ke atas.
Dapatkan segera. Limited stock .

#superior14
#superior14malaysia
#superior14mass
#superior14supplements
#superior14team
#superior14shop
#superior14athlete
#superior14nutrition
#fitnessmalaysia
#malaysiafitness
#musclefitness
#muscle

Million thanx for the the great post wishes and all the best wishes. Much appreciated and grateful. May Allah bless u and your families and friends aamiin. Love u people 💪🤲
-
📸. @miesaiphotography
#JTMB #JTMB#JTMB #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #modelJB #model #malemodel #motivation #mensphysique

Million thanx for the the great post wishes and all the best wishes. Much appreciated and grateful. May Allah bless u and your families and friends aamiin. Love u people 💪🤲
-
📸. @miesaiphotography
#JTMB #JTMB #JTMB #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #modelJB #model #malemodel #motivation #mensphysique

ALHAMDULILLAH, a day older, a day wiser, a day greater. Only good vibes people only good vibes😊✌️💪. #JTMB #JTMB#JTMB#teamsuperior14 #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM#SUPERIORSUPPLEMENTS #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #modelJB #model #malemodel #motivation

ALHAMDULILLAH, a day older, a day wiser, a day greater. Only good vibes people only good vibes😊✌️💪. #JTMB #JTMB #JTMB #teamsuperior14 #BARBERJB #BARBERBAIK #SUPERIOR14TEAM #SUPERIORSUPPLEMENTS #barberbuilder #barbersado #uptownpandanjb #YANGPERTAMA #modelJB #model #malemodel #motivation