#anakjatipenang

Tag posts on Instagram

1.2k posts

Top Posts

Zaman2 nak menjadi seorang lelaki..
Tp berperangai budak2 juga..hahaha
Kat sini la, aq mula mengenali rakan serata Malaysia.. Belajaq erti persahabatan jarak johh..hehe..
#sub5 #KMTK #kebaboom #badutsarkaskepaladongga 
#anakjatipenang πŸ˜†πŸ˜†

Zaman2 nak menjadi seorang lelaki..
Tp berperangai budak2 juga..hahaha
Kat sini la, aq mula mengenali rakan serata Malaysia.. Belajaq erti persahabatan jarak johh..hehe..
#sub5 #KMTK #kebaboom #badutsarkaskepaladongga
#anakjatipenang πŸ˜†πŸ˜†

I’m officialy turned 21 years old
.
.
A lot of things i have been through
.
.
Cerita suka dan duka, semua aku simpan dalam dalam diari. Banyak kawan lama yang pergi, banyak kawan baru yang datang. .
.
Pesanan untuk kawan-kawan, kalau aku buat silap, jangan bagitau dekat orang, bagitau dekat aku. Kita sama-sama perbaiki diri. Lepasni, lagi bertambahlah kawan kita 😊
.
.
Terima kasih ALLAH untuk nikmat usia, semoga aku dapat berbakti kepada semua orang.

#anakjatipenang
#Birthdayboy

I’m officialy turned 21 years old
.
.
A lot of things i have been through
.
.
Cerita suka dan duka, semua aku simpan dalam dalam diari. Banyak kawan lama yang pergi, banyak kawan baru yang datang. .
.
Pesanan untuk kawan-kawan, kalau aku buat silap, jangan bagitau dekat orang, bagitau dekat aku. Kita sama-sama perbaiki diri. Lepasni, lagi bertambahlah kawan kita 😊
.
.
Terima kasih ALLAH untuk nikmat usia, semoga aku dapat berbakti kepada semua orang.

#anakjatipenang
#Birthdayboy

You are the reason i still fight and you give me many strenghthen to go on in my life eyes only for you because you are the one in my heart forever....
.
.
.
.

#igersmalaya #gila_shoot #igfeedsmenarik_ #ikutcarakita #projek_darahmuda #instagram #karya_serabut #vscocam #gila_shoot #thesmart_igers #kisahremaja #vscocam #after_focus #hdr #gopro #anakjatipenang #wow_havoco

You are the reason i still fight and you give me many strenghthen to go on in my life eyes only for you because you are the one in my heart forever....
.
.
.
.

#igersmalaya #gila_shoot #igfeedsmenarik_ #ikutcarakita #projek_darahmuda #instagram #karya_serabut #vscocam #gila_shoot #thesmart_igers #kisahremaja #vscocam #after_focus #hdr #gopro #anakjatipenang #wow_havoco

PULAU PINANG DI HATI

#nittacun
#anakjatipenang

PULAU PINANG DI HATI

#nittacun
#anakjatipenang

Most Recent

Teluk Bahang ArmyπŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯😎
:
:
:
:
:
:
:
#anakjatipenang #telukbahang #takramaitapiada😎 #setsetidola

Teluk Bahang ArmyπŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯😎
:
:
:
:
:
:
:
#anakjatipenang #telukbahang #takramaitapiada 😎 #setsetidola

Walaupon raya dlm musim pkp ni.. Raya tetap diraikan.. And shopping tetap kena shopping.. Hehe.. Raya tahun ni xbleh pi mana kan so kita shopping yg mana patut jaa.. -
-
-
-
-
#kitajagakita #perangicovid19 #covi̇d19 #coronavirus #jagajarak #pakaimask #kitaboleh #ramadhankareem #raikansyawal #syukurselalu #raya #raya2020 #rayapkp #tqfrontliners #shoppingraya #anakjatipenang #designvillage #kitabaikramaisayang #bestrong #beyourself

Walaupon raya dlm musim pkp ni.. Raya tetap diraikan.. And shopping tetap kena shopping.. Hehe.. Raya tahun ni xbleh pi mana kan so kita shopping yg mana patut jaa.. -
-
-
-
-
#kitajagakita #perangicovid19 #covi Μ‡d19 #coronavirus #jagajarak #pakaimask #kitaboleh #ramadhankareem #raikansyawal #syukurselalu #raya #raya2020 #rayapkp #tqfrontliners #shoppingraya #anakjatipenang #designvillage #kitabaikramaisayang #bestrong #beyourself

Kari daging campur kulat sisir ✌✌
#akutetapaku 
#anakjatipenang 
#lelakipuntaumasak

Kari daging campur kulat sisir ✌✌
#akutetapaku
#anakjatipenang
#lelakipuntaumasak

Siap ikan kembung masak asam, kacang panjang pecah telur dan nasi kukus untuk berbuka πŸ˜€πŸ˜€
#akutetapaku 
#anakjatipenang 
#lelakipuntaumasak

Siap ikan kembung masak asam, kacang panjang pecah telur dan nasi kukus untuk berbuka πŸ˜€πŸ˜€
#akutetapaku
#anakjatipenang
#lelakipuntaumasak

Tenang kan diri πŸ‘ŒπŸ‘Œ
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Tenang kan diri πŸ‘ŒπŸ‘Œ
#akutetapaku
#anakjatipenang

Hati batu @ kepala batu πŸ€”πŸ€”πŸ€”
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Hati batu @ kepala batu πŸ€”πŸ€”πŸ€”
#akutetapaku
#anakjatipenang

πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
#akutetapaku 
#anakjatipenang

πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
#akutetapaku
#anakjatipenang

Maaf kalau tak menarik
.
Hallu gais... Ni post untuk hari ni... Macam biasa @picyaelryzald mmg minat sangat kat pasangan sweet Kimcy ni. Kali ni lagu Sayang Maafkan Aku daripada Syafiq Farhain. Ni owner pnya vid dh tukar nma dia, Picya ElryzaldπŸ˜ƒ
.
Kalau xsuka, follow @picyaelryzald
Kalau suka, like
Kalau best, comment 
Kalau minat Akim, share
Kalau rindu crush/ex/bf/gf, boleh repost okayh 😎
.
#sayangmaafkanaku #syafiqfarhain #syafiqfarhainfc #kimcy #picyaelryzald #akimahmad #akimaf #aa #akimaf7 #gafimmers #tsgs #couplemeletops #lirik #lagu #liriklagu #lagulirik #stacyanam #stacyangie #stacyaf #happywedding #minatakim #minatstacy #vivavideo #vivavideomalaysia #malaysiaboleh #anakjatipenang #sayangsemua

Maaf kalau tak menarik
.
Hallu gais... Ni post untuk hari ni... Macam biasa @picyaelryzald mmg minat sangat kat pasangan sweet Kimcy ni. Kali ni lagu Sayang Maafkan Aku daripada Syafiq Farhain. Ni owner pnya vid dh tukar nma dia, Picya ElryzaldπŸ˜ƒ
.
Kalau xsuka, follow @picyaelryzald
Kalau suka, like
Kalau best, comment
Kalau minat Akim, share
Kalau rindu crush/ex/bf/gf, boleh repost okayh 😎
.
#sayangmaafkanaku #syafiqfarhain #syafiqfarhainfc #kimcy #picyaelryzald #akimahmad #akimaf #aa #akimaf7 #gafimmers #tsgs #couplemeletops #lirik #lagu #liriklagu #lagulirik #stacyanam #stacyangie #stacyaf #happywedding #minatakim #minatstacy #vivavideo #vivavideomalaysia #malaysiaboleh #anakjatipenang #sayangsemua

HOIII MENGAKU SAPA PUNYA RENDANG ‼️
.
.
Benda sedap kena share buat apa simpan. Terliur pula tengok Rendang tengahari ni. Mohh lerr order untuk juadah berbuka dan sahur nanti πŸ˜‹β—οΈ
.
.
DM/WHATSAPP http://www.wasap.my/60173841277

#Rendangbonda#Rendangbondaleleh #Rendangpadu #Kenamestiterangkaitt #Rendangdaging #Ayaqtanganbondamemamgpadu #Resipituruntermurun #Anakjatipenang #Resipibondatapikitamasak

HOIII MENGAKU SAPA PUNYA RENDANG ‼️
.
.
Benda sedap kena share buat apa simpan. Terliur pula tengok Rendang tengahari ni. Mohh lerr order untuk juadah berbuka dan sahur nanti πŸ˜‹β—οΈ
.
.
DM/WHATSAPP http://www.wasap.my/60173841277

#Rendangbonda #Rendangbondaleleh #Rendangpadu #Kenamestiterangkaitt #Rendangdaging #Ayaqtanganbondamemamgpadu #Resipituruntermurun #Anakjatipenang #Resipibondatapikitamasak

Selamat pagi 🌹🌹🌹
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Selamat pagi 🌹🌹🌹
#akutetapaku
#anakjatipenang

Selamat pagi 🌹🌹🌹
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Selamat pagi 🌹🌹🌹
#akutetapaku
#anakjatipenang

Kawan ✌✌✌
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Kawan ✌✌✌
#akutetapaku
#anakjatipenang

Hargai lah dia ✌✌
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Hargai lah dia ✌✌
#akutetapaku
#anakjatipenang

πŸ’žπŸ’ž
#akutetapaku 
#anakjatipenang

πŸ’žπŸ’ž
#akutetapaku
#anakjatipenang

RENDANG BONDA ‼️
.
.
KAMI MENYEDIAKAN RENDANG YANG MENGIKUT CITARASA ORANG MALAYSIA. PEDAS-PEDAS MANIS ITU YANG TAK BOLEH TAHAN DAN DAGING YANG CUKUP LEMBUT β—οΈπŸ˜‹
.
.
CEPAT ORDER NANTI BOLEH BERGAMBAR DENGAN RENDANG BONDA. BOLEH TERPAPAR DALAM STORY RENDANG BONDA πŸ“Έ

KITA HANTAR SAMPAI DEPAN RUMAH. PLACE ORDER NOW AND STAY AT HOME 🏘

#Rendangbonda#Rendangbondaleleh #Rendangpadu #Kenamestiterangkaitt #Rendangdaging #Ayaqtanganbondamemamgpadu #Resipituruntermurun #Anakjatipenang #Resipibondatapikitamasak

RENDANG BONDA ‼️
.
.
KAMI MENYEDIAKAN RENDANG YANG MENGIKUT CITARASA ORANG MALAYSIA. PEDAS-PEDAS MANIS ITU YANG TAK BOLEH TAHAN DAN DAGING YANG CUKUP LEMBUT β—οΈπŸ˜‹
.
.
CEPAT ORDER NANTI BOLEH BERGAMBAR DENGAN RENDANG BONDA. BOLEH TERPAPAR DALAM STORY RENDANG BONDA πŸ“Έ

KITA HANTAR SAMPAI DEPAN RUMAH. PLACE ORDER NOW AND STAY AT HOME 🏘

#Rendangbonda #Rendangbondaleleh #Rendangpadu #Kenamestiterangkaitt #Rendangdaging #Ayaqtanganbondamemamgpadu #Resipituruntermurun #Anakjatipenang #Resipibondatapikitamasak

Rindu orang bukit mertajam (BM) ❀❀❀
Sabar adik tak lama dah.. #akutetapaku 
#anakjatipenang

Rindu orang bukit mertajam (BM) ❀❀❀
Sabar adik tak lama dah.. #akutetapaku
#anakjatipenang

Ok πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
#akutetapaku 
#anakjatipenang

Ok πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
#akutetapaku
#anakjatipenang

Aku bangga jadi diri sendiri,walaupun banyak tak suka tapi tetap santai 😌😌😌 #akutetapaku
#anakjatipenang

Aku bangga jadi diri sendiri,walaupun banyak tak suka tapi tetap santai 😌😌😌 #akutetapaku
#anakjatipenang

Kadang ada perkara yang kita rasa nak luahkan tapi terpaksa kita pendamkan kerana diam itu lebih baik ☺️πŸ”₯πŸ˜‰ #chombilisa #babylisa #anakutara #anakjatikedah #anakjatipenang #anakhantupenang #turungvengers #turungtv #anakmami #rr #kawasaki #kitaridertiadabeza #alhamdulillah #jokitimba #rastaliklau #cakoji #rastaman #sangkuriang #legendtetaplegend #legend

Kadang ada perkara yang kita rasa nak luahkan tapi terpaksa kita pendamkan kerana diam itu lebih baik ☺️πŸ”₯πŸ˜‰ #chombilisa #babylisa #anakutara #anakjatikedah #anakjatipenang #anakhantupenang #turungvengers #turungtv #anakmami #rr #kawasaki #kitaridertiadabeza #alhamdulillah #jokitimba #rastaliklau #cakoji #rastaman #sangkuriang #legendtetaplegend #legend

My first ever race in my life in year 2000😍. It was 20years ago.
Bermulalah karier Saya sebagai pelumba basikal.Pada waktu itu adalah sesi pemilihan dan mencari bakat baru untuk mewakili Pulau Pinang ke SUKMA. Alhamdulillah🀲, berbekalkan basikal besi yang yg dibeli di kedai Singer untuk kegunaan harian ke sekolah, berpakaian baju John Master dan seluar track pendek πŸ˜‚πŸ˜¬, dengan tekad keazaman dan semangat untuk menunjukkan kebolehan saya, saya berjaya mendapat tempat ke-2πŸ’ͺ. Habis lunyai basikal ke sekolah saya kerja kan😬 semata-mata untuk mendapat kan tempat ke dalam skuad SUKMA dan mewakili Pulau Pinang. Selepas itu saya terus dilatih oleh jurulatih pertama aku bernama En Hatta. Terima Kasih kerana telah memperkenalkan saya dunia sukan lumba basikal.

#mco #stayathome #stayhealthy #staysafe #throwback #pulaupinang #lumbabasikal #steadybayau #otaimasihberbisa #bakatbaru #philosopyoftraining #history #trainsmartnottrainhard #anakjatipenang

My first ever race in my life in year 2000😍. It was 20years ago.
Bermulalah karier Saya sebagai pelumba basikal.Pada waktu itu adalah sesi pemilihan dan mencari bakat baru untuk mewakili Pulau Pinang ke SUKMA. Alhamdulillah🀲, berbekalkan basikal besi yang yg dibeli di kedai Singer untuk kegunaan harian ke sekolah, berpakaian baju John Master dan seluar track pendek πŸ˜‚πŸ˜¬, dengan tekad keazaman dan semangat untuk menunjukkan kebolehan saya, saya berjaya mendapat tempat ke-2πŸ’ͺ. Habis lunyai basikal ke sekolah saya kerja kan😬 semata-mata untuk mendapat kan tempat ke dalam skuad SUKMA dan mewakili Pulau Pinang. Selepas itu saya terus dilatih oleh jurulatih pertama aku bernama En Hatta. Terima Kasih kerana telah memperkenalkan saya dunia sukan lumba basikal.

#mco #stayathome #stayhealthy #staysafe #throwback #pulaupinang #lumbabasikal #steadybayau #otaimasihberbisa #bakatbaru #philosopyoftraining #history #trainsmartnottrainhard #anakjatipenang

.
Day 1...
.
Bismillah... .
Setelah beberapa lama xbalik.. 😭😭
.
.
#akuorangkampung #anakjatipenang #nasikandaqsubaidah #laksamakchaqpermatangpauh #rojaktonggek

.
Day 1...
.
Bismillah... .
Setelah beberapa lama xbalik.. 😭😭
.
.
#akuorangkampung #anakjatipenang #nasikandaqsubaidah #laksamakchaqpermatangpauh #rojaktonggek

Salam penghulu segala hari..dengan berkat hari jumaat yg mulia ini semoga kita semua dipnjangkn umor dan dimurahkan rezki..Amiin
Lagi 3 kali jumaat lagi kita balik cuti 2 bulan ye guysπŸ˜€
πŸ“Έ@amiirulhakiimadnan
-
-
-
-
-
#jumaat #salamjumaat #march #2020 #beutifulplace #terengganu #ganukite #simpleperson #nothingspecial #insanlemah #anakjatipenang #penangtungguakubalik #kitabaikramaisayang #

Salam penghulu segala hari..dengan berkat hari jumaat yg mulia ini semoga kita semua dipnjangkn umor dan dimurahkan rezki..Amiin
Lagi 3 kali jumaat lagi kita balik cuti 2 bulan ye guysπŸ˜€
πŸ“Έ@amiirulhakiimadnan
-
-
-
-
-
#jumaat #salamjumaat #march #2020 #beutifulplace #terengganu #ganukite #simpleperson #nothingspecial #insanlemah #anakjatipenang #penangtungguakubalik #kitabaikramaisayang #

Support gaisz #kusaksikanpelangi 😎 #anakjatipenang

Support gaisz #kusaksikanpelangi 😎 #anakjatipenang

Pulau Pinang tempat tumpahnya darahku πŸ‡²πŸ‡Ύ #anakjatipenang

Pulau Pinang tempat tumpahnya darahku πŸ‡²πŸ‡Ύ #anakjatipenang

Say goodbye to diet... Misi jalan2 cari makan tak habis lagi πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Sis nak ajak #gengkakimakan pegi memburu makanan sedap2 di PENANG.😝😝😝
.
Kalau uoll pegi sendiri duit minyak RM150,duit tol RM100, duit hotel RM100 jadi total da habis RM350... πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯
.
Tapiiii kalau uoll pegi dengan pakej, harga sis bagi baru RM199 saje tau da include transport pegi balik n semasa trip,hotel,guide,driver,minyak dan tol. Yang pastinya korang tak perlu la sesat2 nak cari jalan pegi tempat makan yang femes tu. Nak cari parking 1 hal.silap parking kena saman. Balik nangis tak berlagu 😁😁😁
.
Nak date lain nak detail meh whatsapp sis
www.wasap.my/60173567817/jjcmpenang
#pakejpenang #pakejhujungminggu #pakejpenangmurah #pakejtravel #trustedagent #sukatravel #pakejmelancongmurah #pakejpercutianjimat #pakejholidays #jommelancong #kakitravel #gengtravel #foodhunting #jjcm #jjcmpenang #sayaanakpenang #anakjatipenang #pakejpromo

Say goodbye to diet... Misi jalan2 cari makan tak habis lagi πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Sis nak ajak #gengkakimakan pegi memburu makanan sedap2 di PENANG.😝😝😝
.
Kalau uoll pegi sendiri duit minyak RM150,duit tol RM100, duit hotel RM100 jadi total da habis RM350... πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯
.
Tapiiii kalau uoll pegi dengan pakej, harga sis bagi baru RM199 saje tau da include transport pegi balik n semasa trip,hotel,guide,driver,minyak dan tol. Yang pastinya korang tak perlu la sesat2 nak cari jalan pegi tempat makan yang femes tu. Nak cari parking 1 hal.silap parking kena saman. Balik nangis tak berlagu 😁😁😁
.
Nak date lain nak detail meh whatsapp sis
www.wasap.my/60173567817/jjcmpenang
#pakejpenang #pakejhujungminggu #pakejpenangmurah #pakejtravel #trustedagent #sukatravel #pakejmelancongmurah #pakejpercutianjimat #pakejholidays #jommelancong #kakitravel #gengtravel #foodhunting #jjcm #jjcmpenang #sayaanakpenang #anakjatipenang #pakejpromo

I’m officialy turned 21 years old
.
.
A lot of things i have been through
.
.
Cerita suka dan duka, semua aku simpan dalam dalam diari. Banyak kawan lama yang pergi, banyak kawan baru yang datang. .
.
Pesanan untuk kawan-kawan, kalau aku buat silap, jangan bagitau dekat orang, bagitau dekat aku. Kita sama-sama perbaiki diri. Lepasni, lagi bertambahlah kawan kita 😊
.
.
Terima kasih ALLAH untuk nikmat usia, semoga aku dapat berbakti kepada semua orang.

#anakjatipenang
#Birthdayboy

I’m officialy turned 21 years old
.
.
A lot of things i have been through
.
.
Cerita suka dan duka, semua aku simpan dalam dalam diari. Banyak kawan lama yang pergi, banyak kawan baru yang datang. .
.
Pesanan untuk kawan-kawan, kalau aku buat silap, jangan bagitau dekat orang, bagitau dekat aku. Kita sama-sama perbaiki diri. Lepasni, lagi bertambahlah kawan kita 😊
.
.
Terima kasih ALLAH untuk nikmat usia, semoga aku dapat berbakti kepada semua orang.

#anakjatipenang
#Birthdayboy

I may not have gone where I intended to go, but I think I’ve ended up where I needed to be. ❀️
.
.
.
#instadaily 
#instaphoto 
#myworldisntyours 
#zafirahkamadotcom
#penangmalaysia 
#anakjatipenang 
#ootd
#likeforlikes 
#igersmy
#socialmedia

I may not have gone where I intended to go, but I think I’ve ended up where I needed to be. ❀️
.
.
.
#instadaily
#instaphoto
#myworldisntyours
#zafirahkamadotcom
#penangmalaysia
#anakjatipenang
#ootd
#likeforlikes
#igersmy
#socialmedia

Pavilion Agropelancongan sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion Agropelancongan sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion Perlis sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion Perlis sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion Agrotech sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion Agrotech sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion AgroBelia sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Pavilion AgroBelia sempena @hppnk2019 bertempat di ruang pameran utama, padang Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda.

#hppnk2019 #makanankitamasadepankita #myTeamBLKP #myagroskills

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

29 November 2019- Pertandingan Inovasi dan Automasi Anjuran BLKP di HPPNK 2019, Laman Mekanisasi dan Automasi.

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

29 November 2019- Pertandingan Inovasi dan Automasi Anjuran BLKP di HPPNK 2019, Laman Mekanisasi dan Automasi.

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Hari ke-2 HPPNK 2019. Petugas BLKP giat menjalankan promosi pengambilan pelatih Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) bagi intake Januari 2020 di Pavilion AgroBelia, Ruang Pameran Utama, Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019.

#hppnk2019
#makanankitamasadepankita 
#myTeamBLKP
#myagroskills
PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Hari ke-2 HPPNK 2019. Petugas BLKP giat menjalankan promosi pengambilan pelatih Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) bagi intake Januari 2020 di Pavilion AgroBelia, Ruang Pameran Utama, Angsana Mall, Johor Bahru.

Jom ramai-ramai ke HPPNK 2019.

#hppnk2019
#makanankitamasadepankita
#myTeamBLKP
#myagroskills
PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

I don't know who exactly makes me laugh.
I don't know what exactly a topic that can make me laugh.

Throwback Eid Mubarak 2019.
. . 
Hari pertama raya puasa, pi beraya kat rumah maktok. Dapat salam dengan maktok dan cikmin. Rasa awkward sebab ketua keluarga paling kuat dah tak ada. Arwah tokwan ni kalau pasal makan dia suka plan dengan maktok "hangpa tak mau buat makan2 tengahari ka?" "Jom kita buat makan." .
Masih ingat lagi masa tahun 2017, arwah tokwan request untuk buat makan ramai2 waktu tengahari dengan anak2, cucu2 dan cicit2. 10 hidangan lauk anak2 tokwan masak. Haha dan anak2 masak terlambat siap, arwah tokwan cakap "mana dia nasi? Tak siap lagi ka? Aku dah lapaq ni, tengahari dah." Zaman arwah tokwan dan maktok ni, maktok selalu masak awai untuk makan tengahari, jadi dalam pukul 11 atau 12 dah boleh makan, arwah tokwan selalu pi merket awai pagi. Benda biasa yang depa selalu buat kekal sampai tokwan dah meninggal.
.
Kehidupan arwah tokwan dan maktok termasuk semua anak2 dia memang asalnya susah, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Abang dan kakak aku pernah merasa zaman rumah kayu, 100% kayu. Sebab depa dua lahir tahun 70 an. Mak aku anak yang sulung.
.
Rutin arwah tokwan. Pagi2 kayuh basikal pi bendang, petang2 kayuh basikal ronda tengok bendang. Kalau tengok pakcik2 yang kayuh basikal tepi jalan, teringat tokwan. .
.

#throwbackraya #1syawal1440H #1steid2019 #ootd #ootdraya2019 #hijabootd #marykay #marykaymalaysia
#kebaya #womeninkebaya #kebayamalaysia #kebayablueblack #throwback1syawal #alphafemale #teamrayapenang #anakjatipenang #canon6dii #canon6dmarkii #canonphotography #canonmalaysia #dslrphotography #adobelightroom #lightroompresets
#grainamount .
.
πŸ“· Canon 6D Mark II by @xxmisuwo

I don't know who exactly makes me laugh.
I don't know what exactly a topic that can make me laugh.

Throwback Eid Mubarak 2019.
. .
Hari pertama raya puasa, pi beraya kat rumah maktok. Dapat salam dengan maktok dan cikmin. Rasa awkward sebab ketua keluarga paling kuat dah tak ada. Arwah tokwan ni kalau pasal makan dia suka plan dengan maktok "hangpa tak mau buat makan2 tengahari ka?" "Jom kita buat makan." .
Masih ingat lagi masa tahun 2017, arwah tokwan request untuk buat makan ramai2 waktu tengahari dengan anak2, cucu2 dan cicit2. 10 hidangan lauk anak2 tokwan masak. Haha dan anak2 masak terlambat siap, arwah tokwan cakap "mana dia nasi? Tak siap lagi ka? Aku dah lapaq ni, tengahari dah." Zaman arwah tokwan dan maktok ni, maktok selalu masak awai untuk makan tengahari, jadi dalam pukul 11 atau 12 dah boleh makan, arwah tokwan selalu pi merket awai pagi. Benda biasa yang depa selalu buat kekal sampai tokwan dah meninggal.
.
Kehidupan arwah tokwan dan maktok termasuk semua anak2 dia memang asalnya susah, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Abang dan kakak aku pernah merasa zaman rumah kayu, 100% kayu. Sebab depa dua lahir tahun 70 an. Mak aku anak yang sulung.
.
Rutin arwah tokwan. Pagi2 kayuh basikal pi bendang, petang2 kayuh basikal ronda tengok bendang. Kalau tengok pakcik2 yang kayuh basikal tepi jalan, teringat tokwan. .
.

#throwbackraya #1syawal1440H #1steid2019 #ootd #ootdraya2019 #hijabootd #marykay #marykaymalaysia
#kebaya #womeninkebaya #kebayamalaysia #kebayablueblack #throwback1syawal #alphafemale #teamrayapenang #anakjatipenang #canon6dii #canon6dmarkii #canonphotography #canonmalaysia #dslrphotography #adobelightroom #lightroompresets
#grainamount .
.
πŸ“· Canon 6D Mark II by @xxmisuwo

#Repost @blkpmoa
β€’ β€’ β€’ β€’ β€’
PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

#Repost @blkpmoa
β€’ β€’ β€’ β€’ β€’
PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

Mohd Sufian Sulaiman
Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Jom datang.. PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

@Mohd Sufian Sulaiman
@Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV

Jom datang.. PERMOHONAN MASIH DIBUKA!

Jom sertai Program Latihan Kemahiran Pertanian Kebangsaan (PLKPK) secara PERCUMA! Bagi pengambilan pelatih JANUARI 2020 peringkat pengajian Sijil Kemahiran Malaysia (SKM). Kemudahan yang disediakan :
β€’ 14 Pusat Latihan Pertanian di Semenanjung dan Sarawak
β€’ Diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK)
β€’ Yuran pengajian PERCUMA
β€’ Penginapan asrama dan makan disediakan
β€’ Elaun bulanan sebanyak RM200 - RM300

Syarat dan kelayakan untuk memohon :
β€’ Warganegara Malaysia
β€’ Lulus SPM dan setaraf
β€’ Berumur 18 - 25 tahun
β€’ Sihat tubuh badan
β€’ Belajar sepenuh masa

Cara memohon :
Layari http://www.moa.gov.my/blkp untuk memohon. Permohonan MASIH DIBUKA.

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
- Dr. Syamsiah (03-88701677)
- Mohd Aizol (03-88701702)

#jomsambungbelajar
#belajarpercuma
#latihankemahiran
#kemahiranpertanian
#sijilkemahiranmalaysia

@Mohd Sufian Sulaiman
@Aishah Yusoff

#anakjatisabah #anakjatisarawak #anakjatiperlis #anakjatikedah #anakjatipenang #anakjatikelantan #anakjatiterengganu #anakjatipahang #anakjatiperak #anakjatiselangor #melaka #anakjatinegerisembilan #anakjatijohor #malaysia #spm
#jabatanpertanianmalaysia
#DOF #JPV